Düzce 4 Nolu Aile Sağlığı Merkezi, Cedidiye, Fevzi Çakmak, Şıralık ve Nusrettin mahalleleri ile Doğanlı, Kirazlı, Gökçeköy, Paşaormanı köylerinde ikamet eden vatandaşlara sağlık hizmeti veriyor.

Aile hekimliği uygulamasıyla bu yerlere hizmet verilirken sağlık merkezindeki doktor sayısı talebi karşılamakta yetersiz kalıyor. Bu nedenle Cedidiye Mahallesi Muhtarlığına da şikayetler geliyor. Sağlık sorunu hakkında açıklamalarda bulunan Cedidiye Mahallesi Muhtarı Cemalettin Yesirci, mahalleye yeni taşınan vatandaşların ikametgah belgeleri ile Düzce 4 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'ne başvurduklarında Cedidiye Mahallesi'nden sorumlu aile hekiminin baktığı kişi sayısı dolu olduğu için kayıt yaptıramadığını belirtti.

Yesirci, “ Kayıt yaptıramayan mahalle sakinlerinin İl Sağlık Müdürlüğü'ne bir dilekçe sunarak başka bir sağlık ocağına kayıt yaptırması isteniyor. Bu mahallede oturan vatandaşların başka sağlık ocağına kayıt yaptırmasını doğru bulmuyoruz. Bu nedenle İl Sağlık Müdürlüğü'nden 4 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'ne bir aile hekimi atamalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Diğer taraftan mahalleye yeni taşınan 10 ailenin yaşanan duruma tepki gösterdiğini belirtirken, bu ailelerin imza toplayarak İl Sağlık Müdürlüğü'ne vereceğini ve 4 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'ndeki mevcut olan 4 doktor sayısının 5'e çıkartılması talebinde bulunacağını da öğrenildi.