Düzce Halk Sağlığı Müdürlüğü, Düzce’de tütün ve tütün mamullerinin zararlarını önlemek için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Düzce’de koruyucu ve önleyici çalışmalar doğrultusunda Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi ve Atatürk Devlet Hastanesi bünyesindeki sigarayı bırakma polikliniklerinde haftanın her günü hizmet veriliyor.
Sigarayı bırakmaya karar verenlere, anket araştırmaları, danışmanlık hizmeti, laboratuvar testleri, karbon monoksit ölçümü uygulamaları sonrasında nikotin bağımlılık derecesi değerlendirilerek hekim uygun gördüğü takdirde sigara bıraktırma ilacı veriliyor. Düzce’de Mart-Ağustos ayı boyunca 506 kişiye ilaç verildi.
tütün ve tütün mamullerinin yasak olduğu alanlarda gerekli denetimleri yapmak üzere oluşturulan denetim ekipleri, 7/24 saat sistemi üzerinden gerektiğinde izleme yapıyor. Düzce Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri Ocak-Ağustos ayı boyunca 6 bin 145 denetim yaptı.
Müdürlük, Vatandaşlardan, ilgili Kanunla yasaklanmış alanlarda sigara içilmesi halinde Alo 184 SABIM, Alo 155 Polis imdat, 156 Alo Jandarma hatlarını aralamarını istedi.