Tarımın önemli olduğu illerden bir tanesi olan Düzce'de tarımsal konulara önem verilmeye devam ediliyor. Özellikle üzümsü meyveler konusunda Tarım İl Müdürlüğü tarafından bugün panel düzenlendi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Konferans salonunda düzenlenen panele konuşmacı olarak katılan Yalova Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünden Ziraat Doktoru Burhan Erenoğlu Üzümsü Meyveler Yetiştiriciliği konusunda Özel Sektör temsilcisi Meriç Bıçakcıoğlu ise Üzümsü Meyvelerin Pazarlanması konusunda bilgiler verdi.

Panel öncesinde açıklamalarda bulunan İl Tarım Müdürü Ayhan Ünal “Düzce’de çilek yetiştiriciliğini geliştirmek amacı ile geçen yıl İl Özel İdaresi ve çiftçi katkısı ile 55 üreticimize yönelik bir proje uyguladık ve başarılı neticeler aldık. Bu senede Çamköy’de 30 üreticimize yönelik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın destekleri ile bir proje uygulayacağız. Ayrıca 10 üreticimize yönelik İl Özel İdaresinin Destekleri ile Böğürtlen Yetiştiriciliği Projesi uygulayacağız. Bu işin uzmanlarının üreticilerimize bilgi vermesi amacı ile bir panel düzenledik. Üzümsü meyveler dünyada pazarı genişleyen ve talep gören ürünlerdir. Tarım ve Köyişleri Bakanlığımızın direktifleri doğrultusunda İlimizde bu ürünlerin üretimini geliştirmeyi arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

Panelde katılımcılara üzümsü meyvelerle ilgili konuşmacılar tarafından bilgiler de verildi.