Hastane ile ilgili olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başhekim Bünyamin Dikici, hazırlıkların son hızla devam ettiğini ve hastanenin açılış aşamasına gelmek için eksiklerin giderilmeye çalışıldığını söyledi. Hastane için gerekli olan cihaz ve donanımların test etme aşamasına gelindiğini kaydeden Dikici, herhangi bir sorun yaşanmadığını ifade etti.

Geçen hafta hastane için gelen 3 tır dolusu yatağın özellikle yoğun bakım odaları ile birlikte diğer odalara da yerleştirildiğini belirten Başhekim Bünyamin Dikici, yarın için de Almanya'dan yine 3 tır yatak geleceği bilgisini verdi. Hastanenin iç döşemeleri için gerekli olan perde ve rafların monte edilmesine devam edildiğini belirten Dikici, “ Eğer herhangi bir sorun çıkmazsa bir an önce yeni hastanemize geçmeyi bizde heyecanla bekliyoruz. Ancak yeni hastanenin açılışı için kesin bir tarih veremeyiz, çünkü test edilmesi gereken bir çok birim var. Her biri teker teker test edilecek. Şu ana kadar ciddi anlamda karşılaştığımız bir arıza olmadı. Sterilizasyon ünitesi montesi için yetkililer bu hafta gelecek. Daha sonra hava da Müsaade ederse en kısa süre içerisinde taşınmak istiyoruz.” dedi.

Dikici, bugün gelecek olan 3 tır malzemenin dışında, Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı tarafından sağlanan poliklinik malzemelerinin monte işlemlerinin devam ettiğine değindi. Her birimden teknik elemanın yeni hastane binasında olduğunu söyleyen Bünyamin Dikici, hastaneye geçilmesi halinde yaşanılacak aksilikler karşısında sıkıntı yaşanılmaması adına personele bir nevi eğitim verildiğini belirtti. Şu ana kadar ciddi bir sorunla karşılaşılmadığını ifade eden Dikici, şartlar elverirse en kısa sürede hastanenin açılmasının planlandığını kaydetti.