İstanbul'un içme suyu sorununu çözmesi planlanan, Düzce'den geçen Melen Çayı'ndaki balık ölümleri devam ediyor. Melen Çayı'nın Düzce merkeze bağlı Köprübaşı Ömer Efendi köyü mevkiinden geçen bölümde yine balık ölümleri meydana geldi.

 

Telef olan balıklar akıntıya kapılırken, balıklar az da olsa kıyıya ve su içerisindeki çalılara takılıyor.Haber merkezimize durumu bildiren vatandaşlar balık ve suda yaşayan diğer canlı ölümlerinin kendilerini tedirgin ettiğini ifade etti.

 

Vatandaşlar, Melen Çayı'nda görülen balık ölümlerinin araştırılmasını, kirliliğe neden olan bir tesis veya fabrika varsa bulunmasını istediler. Öte yandan Sık sık meydana gelen balık ölümlerinin nedenlerine ilişkin ciddi bir araştırma yapılması gerektiği bir kez daha ortaya çıktı.

 

 

 

Balık ölümlerin oksijen yetersizliği sebebiyle mi yoksa yaz aylarının gelmesiyle çiftçilerin kullandığı ilaçların suya karışmasıyla mı meydana geldiği bilinmiyor. Ancak Belli periyodlarda yaşanan bu durum karşısında her seferinde numune alıp inceleme başlatılırken, somut bir nedene maalesef ulaşılamıyor.

Haber; S.KAŞKIR