Beyköy sınırları içerisindeki Güvenköyü ile Değirmen Köy arasındaki mevkide bir buçuk ay önce meydana gelen heyelan olayının ardından yine aynı noktada ve yine gece saatlerinde bir heyelan daha oldu. Gece saatlerinde meydana gelen heyelan neticesinde bir eve ait ahır zarar görürken köy sakinleri de havanın karanlık olması nedeniyle heyelan olduğunu anlamadıkları için geceyi tedirgin geçirdi.

“Önlem alınmasını istiyoruz.”

Heyelandan etkilenen bölgedeki arsanın sahibi Osman Şafak, aynı noktada ikinci heyelanın olmasından dolayı tedirgin olduklarını belirterek, “Artık burada gerekli önlemlerin alınması gerekiyor. Aynı noktada iki ay içinde bu ikinci heyelan. Burada civar köylere su götürmek amacıyla su hattı döşendi. Ondan sonra heyelan olmaya başladı. Ondan kaynaklandığını sanıyoruz ve bir an önce önlem alınmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“Gece evlerde kalamıyoruz.”

Heyelanın olduğu bölgenin yakınlarında bulunan evde oturan vatandaşlar ise artık evlerde oturmaktan çekindiklerini söyledi. Vatandaşlar, “Heyelanlar hep gece saatlerinde oluyor. Bu nedenle evlerde kalamaz hale geldik. Bu duruma bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Geceleri akrabalarımıza gidip oralarda kalıyoruz.” ifadelerini kullandı.