Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı'nın inşaat çalışmaları tamamlanan Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin donanım eksiklerine tamamlamak amacıyla düzenlediği “Bir oda da Senden” kampanyası kapsamında yapılan bağışlar yerini buluyor.

Kampanya kapsamında, Düzce Valisi Bülent Kılınç'ın girişimleri ile masraflarını Pakmaya adına Canan Pak'ın üstlendiği Kardiyoloji Yoğun Bakım Ünitesi'nin ekipmanları hastaneye ulaştı. Ekipmanlar arasında dünyada sayılı hastanelerde bulunan donanım da var.

Yapılan bağış ile son teknoloji 15 Yoğun bakım yatağı, yüksek donanımlı 10 servis yatağı, 10 adet ventilatör adı verilen suni solunum cihazı, 10 hasta başı izleme monitörü, bir merkezi monitör temin edildi. Tüm ekipmanlar kendi kategorisinde en üst düzeyde niteliklere sahip olduğu öğrenildi.

Düzce Üniversitesi Konuralp Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doçent Doktor Bünyamin Dikici yeni getirilen yoğun bakım yataklarını tanıtırken, her yatağın ihtiyaca göre dört motor vasıtasıyla istenen şekle girebildiğini, bu yatakta yatan yoğun bakım hastasının röntgeninin çekilmesinin ve tartı ağırlığının ölçülmesinin hasta yataktayken gerçekleştirebildiğini söyledi.

Dikici, gelen malzemeler ile Kardiyoloji Yoğun Bakım Servisi'nin komşu illerde bulunmayan, üst düzey bir donanıma kavuşacağını, 15 yoğun bakım yatağı ile verilecek sağlık hizmetinin de Türkiye'de az rastlanan bir seviyede verileceğini söyledi. Dikici, Kardiyoloji Yoğun Bakım Ünitesi'nin adının “Pakmaya Kardiyoloji Yoğun Bakım Ünitesi” olarak verildiğini de söyledi.

Halen faaliyet gösteren hastanede sadece 9 yoğun bakım yatağı bulunuyor. Hayırseverlerin de katkılarıyla yeni araştırma ve uygulama hastanesi tamamlandığında bünyesinde 66 adet yoğun bakım yatağı barındıracak.

“Bir Oda da Senden” kampanyası kapsamında üniversitenin odalarının tefriş edilmesi bulunurken, 25 bin ytl bağış yapanlar Platin, 10 Bin YTL bağış yapanlar Altın, 5 bin YTL bağış yapanlar ise gümüş bağışçı olarak nitelendiriliyor. Bu bağışçıların isimleri hastane girişindeki bir panoya yazılacak.