Sağlık Bakanlığı toplumun beslenme konusundaki bilgi düzeyi ile ilgili harekete geçti. Bakanlık Valiliklere gönderilen yazı ile CD formatındaki beslenme dizisinin daha fazla kişiye ulaşması için yataklı tedavi kurumları ve polikliniklerin bekleme salonlarında gösteriminin sağlanmasını istedi.

Sağlık Bakanlığı, koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında bireylerin beslenme konusundaki duyarlılığını artırmak ve bu konuda toplum bilinci oluşturmak amacıyla CD formatında beslenme dizisi ve spot filmler hazırladı. Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü İrfan Şencan, Valiliklere gönderdiği yazı ile CD formatındaki beslenme dizisinin daha fazla kişiye ulaşması için yataklı tedavi kurumları ve polikliniklerin bekleme salonlarında gösteriminin sağlanmasını istedi.

Söz konusu spot filmlerde; günde en az beş porsiyon sebze ve meyve tüketilmesi, güne kahvaltı ile başlanması, kemik erimesinden korunmak için erken yaşlardan itibaren süt-yoğur- peynir-pekmez-kuru baklagillerin her gün yeterince tüketilmesi, aşırı şişmanlık ve zayıfılığın sağlığı olumsuz etkilediği, her gün yaklaşık 8-10 bardak su içilmesi gerektiği, bitkisel ve sıvı yağların tercih edilmesi, aşırı tuz ve alkol tüketiminden kaçınılması, sebze ve meyvelerin bol su ile yıkanması, yemeklerden önce ve tuvaletten sonra mutlaka ellerin yıkanması gerektiği gibi konular işleniyor.