Alo 184 SABİM hattına gelen bir hasta şikayeti nedeniyle savunmasının alınmasının ardından intihar ettiğini öne sürülen İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Asistanı Melike Erdem için Türk Sağlık-sen ve SES Düzce şubesi ortak basın açıklaması yaparak sağlık çalışanlarına baskı, mobbing ve şiddeti protesto etti.
Devlet hastanesi acil servisi önünde toplanan sağlık çalışanları yakalarına “Alo SABİM, Melike Erdem görev yerinde yok!” yazılı kartlar takarken, Melike Erdem için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.
Sağlık çalışanları ve sendika üyeleri adına basın açıklamasını okuyan Türk Sağlık-Sen Düzce Şube Başkanı Şemsettin Bahadır, intihar eden Melike Erdem’i saygıyla andıklarını belirtirken, her gün 112 acil ambulanslarında, acil servislerde ve polikliniklerde psikolojik ve fiili şiddete maruz kaldıklarını, 184 şikayet hattı ile bu baskının daha da arttığını savundu.
Artık Yeter!
“Artık Yeter Diyoruz.” Diyen Bahadır, “ Sağlık Çalışanları bir bütünlük ve ahenk içinde çalışarak hizmet etmek istiyorlar. 4/A, 4/B, 4/C, Vekil, 4924, Aile Hekimliği vb. adlar altında çalışan tüm sağlık emekçileri birleşmelidir. Çalışma unvanlarındaki statüleri değiştirmek yetmedi, Bakanlığı 4-5 ayrı kuruma böldüler , tek amaçları Böl-Parçala-Yönet- SAT tır. Her Kurumu yarın bir gün ya özelleştirecekler ya da başka kurumlara devredecekler.”diye konuştu.
Yaşanan tüm şiddet olaylarının tek Sorumlusu Sağlık Bakanlığı olduğunu öne süren Bahadır, “Biz Sağlık emekçilerini itibarsızlaştırıyorlar.”dedi.
Sağlıkta Dönüşüm: SAĞLIKTA YIKIMDIR
Bahadır, “Özellikle ACİL servislerdeki güvensiz ve ağır çalışma ortamlarının iyileştirilmesini, biz sağlık çalışanlarının da insan olduğu gerçeğinin unutulmamalı. Bizlerinde her insan gibi aileleri ve sorumlu olduğumuz çoluk çocuğumuzun olduğu unutulmamalı. Halkımıza şunu önemle hatırlatıyoruz ki; bu gün sağlık alanındaki yaşanan sorunların sorumlusu Sağlık Bakanıdır. Sağlıkta Dönüşün adı altında yaptıkları SAĞLIKTA YIKIMDIR. Sağlık kurum ve kuruluşları artık özelleştirme yoluna girmiştir.”şeklinde konuştu.
Gün Mücadele Günüdür
“ Gün birleşme günüdür.”  Diyen Bahadır, tüm sağlık çalışanlarına seslenerek şu ifadeleri kullandı:
 “Sağlık çalışanları hükümetin hazırladığı emperyalist tuzaklara düşmemeli, kendi meslektaşlarının emeklerini pazarlamak için ,kısa vadeli menfaat elde etmek için yandaşlık ve yalakalık yapmamalıdır.Eğer bu kötü yola düşmüş meslektaşlarımız varsa derhal tövbe edip asli yerleri olan sağlık çalışanlarının,emek sahiplerinin yanında yer almalıdır,çünkü satan her zaman satılmaya mahkumdur,sonu hüsrandır. Gün Mücadele günüdür. Her zorluğu yenecek güçteki Sağlık Emekçileri artık birleşmeli ve mücadelede birlik beraberlik içinde olmalıdır.”

 Basın açıklamasının ardından sloganlar atan kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

Haber; S. KAŞKIR