Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Dünya Çevre Günü ve Çevre Koruma Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajında, siyasileriyle, esnafıyla, Düzce halkının bu doğal mirası koruması gerektiğine vurgu yaptı.
Başkan Keleş, ““Havasından suyuna, ağacından çiçeğine kadar hayatımızı birlikte sürdürdüğümüz çevremiz, sağlıklı ve kaliteli bir hayat için vazgeçilmezimizdir. Kirletilmemiş ve bozulmamış bir dünyada yaşayabilmek ve gelecek nesillere de temiz bir çevre bırakabilmek belediyelerimizin de en önemli görevidir. Yeşiliyle, hayvanlarının, bitkilerinin sağlıklı olduğu bir çevreyle ünlü bir şehrin sakinleri olarak temel ilkemiz tabiatı korumak ve yeşili çoğaltmak olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Düzceli hemşehrilerim olmak üzere tüm halkımızın “Dünya Çevre Günü’nü ve Çevre Koruma Haftası’nı kutluyor, temiz ve sağlıklı bir dünya diliyorum.” dedi.


Adına yakışır hale gelecek


“Düzce Belediye Başkanı olarak bu doğal mirası ortaya çıkartmak ve korumak için elimden geleni yapacağım. Düzce, coğrafi konumuyla, iklimiyle birçok doğal güzelliği içinde barındıran bir şehir. Elimizde böyle güzel bir miras varken bu mirası ortaya çıkartmak elbette bizim öncelikli görevimiz.” diyen Başkan Keleş, “Bu kapsamda yeşiliyle ünlü şehrimizi Yeşil Düzce adına yakışır bir hale getirmek için kolları sıvadık. Öncelikle her gün on binlerce vatandaşımızın kullandığı Kalıcı Konutlar Bağlantı Yolu’nu adeta bir orman haline getireceğiz. Siz değerli hemşerilerimiz bir sabah uyandığınızda işinize, okulunuza gitmek için yola koyulduğunuzda bu değişimi fark edeceksiniz. Aynı zamanda şehir merkeziyle Kalıcı Konutlar Bağlantı Yolu’na dikilecek olan ithal Gül Ağaçları, Oya ve Erguvan Ağaçlarıyla Düzce’nin farklı bir görünüme kavuşmasını da sağlayacağız.” dedi.

 

 

Belediyeye büyük görev düşüyor


Düz bir ova üzerine kurulmuş olan Düzce de öncelikli amaçlarından birinin de bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak olduğuna dikkat çeken Keleş, “ Bu kapsamda, Düzce Belediyesi olarak Kalıcı Konutlar Düzce arasına, Asar Deresi’nde sağlı sollu olmak üzere, D 100 karayolunda çift taraflı olarak yan yollara, Rasim Betir Bulvarı’na ve şehir merkezinin muhtelif yerlerine bisiklet yolları yapacağız. Böylelikle Düzce’de bisiklet kullanımını yaygınlaştırarak egzoz dumanından büyük ölçüde kurtulmuş olacağız.” diyerek, çevreyi koruma konusunda belediyelere büyük görev düştüğünü savundu.

 

 

Haber;S.Kaşkır