İl Sağlık Müdürü Ersin Şimşek, Mart 2009 tarihinden itibaren Amerika kıtasında görülmeye başlanan ve kısa bir sürede dünyaya yayılan Domuz Gribi hakkında uyarılarda bulundu. Şimşek, önümüzdeki kış mevsiminden itibaren Türkiye'nin Domuz Gribi tehdidi altına girmesinin beklendiğini ve Sağlık Bakanlığı'nın bu yönde yoğun tedbirler aldığını açıkladı. Özellikle vatandaşlardan kendi önlemlerinin alması uyarısında bulunan Şimşek, vatandaşlar yaptıkları gittikleri yerlerde dikkat etmeli dedi.
Kış aylarında Türkiye'de görülmesi beklenen Domuz Gribi ve gripten korunma yolları hakkında bilgiler veren Şimşek, yeni bir atakta hastalıktan kişilerin korunması için aşı üretimi çalışmaları tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

4 Ekim itibariyle tüm dünyada 378 bin 223’ün üzerinde vaka ve 4 bin 525 domuz gribine bağlı ölüm olduğunu söyleyen Şimşek, “ Ekim ayı içerisinde Bakanlığımız tarafından belirlenmiş olan risk gruplarına aşı uygulaması çalışmaları başlatılacaktır. Aşı uygulamaları belirli bir program içinde mevsime dağıtılarak risk gruplarına uygulanacaktır. 15.10.2009 tarihine kadar İlimizde aşağıda belirtilen risk gruplarının sayıları çıkarılarak Bakanlığımıza iletilecektir. Bakanlığımız tarafından Ekim ayı sonundan itibaren aşılar aşamalı olarak İlimize gönderilecektir. Risk grupları önceliklendirilerek aşılama çalışmaları yapılacaktır. “dedi