Sağlık Sen Düzce Temsilciliği, 14 Mart Tıp Bayramını kutladığın bugünde Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarımızın omuzlarındaki yük her geçen gün daha da arttığına dikkat çekerek “2003 yılında başlatılan Sağlıkta Dönüşüm programı kapsamında Vatandaş Memnuniyeti %25’lerden % 80’lere çıkmıştır. Fakat bu memnuniyet dönüşümün mimarları olan Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarımıza aynı oranda yansımamıştır. Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarımız sürekli vatandaş ile karşı karşıya getirilmiş ve Sağlıkta şiddet önüne geçilemez hal almıştır. Almış olduğumuz ek ödemeler emekliliğe yansıtılmadığından emekli aylıkları % 60 oranında azalmaktadır. Kurumlarımızda kreş uygulaması olmadığından geleceğimizin teminatı olan evlatlarımıza yeterince vakit ayıramıyoruz.” denildi.

Açıklamada bakanlık olarak bir karar alınırken veya mali haklar konusunda düzenleme yapılırken hiçbir ayrım yapılmaksızın tüm Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarının faydalandırılması istenerek “Bir tarafı onarırken öbür tarafı yıkmak hiç kimseye fayda vermeyeceği gibi var olan sıkıntıları daha da arttıracaktır. Bu dönüşümün mimarı olmaktan onurluyuz, Fakat bir o kadar da kırgın ve öfkeliyiz.” ifadelerine yer verildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yaptığı açıklamaları değerlendiren Sağlık Sen Düzce Temsilciliği, Yıpranma payı, Sağlık Çalışanlarının Emekli Maaşlarının Yükseltilmesi, sağlıkta şiddete sıfır tolerans, hekimlerin emeklilik yaşının 72’ye çıkartılması, terörle mücadele bölgesindeki döner sermaye ödemesi gibi düzenlemeleri takdirle karşıladıkları belirtilirken, eksikliklere de dikkat çekildi.

Haber;S.KAŞKIR