Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Necmi Aksoy'un Hürriyet gazetesinin ekinde yayınlanan yazısında, Düzce Ekosisteminin yapısı ve korunması ile ilgili görüşleri Düzce' de en önemli turizm tercihinin Ekoturizm olması gerektiğine dikkat çekti.

Aksoy “Batı Karadeniz'in Saklı Bitki Cenneti” adını taşıyan yazısında, bir bilim insanının titizliği ve bir doğa aşığının hayranlığı ile Düzce'nin güzelliklerini anlatırken, florayı tehdit eden unsurları da gözler önüne serdi. Dağlarla çevrili kapalı bir ekosistem olarak tanımlanan Düzce'de yapılması düşünülen yollar, barajlar nedeniyle bazı türlerin ortadan kalkma tehlikesi içinde bulunduğuna işaret eden Aksoy, Anadolu Aklar Otu, Düzce Pelemir otu gibi türlerin yok olmaya yüz tuttuğunu ifade etti.

Yazısında Kardüz'e yapılması düşünülen kayak tesisinin yaylanın çayır dokusunu bozacağını belirten Aksoy, Buzul Çağından günümüze ulaşan yüksek dağ çayırlarının korunmasının yolunun eko turizmden geçtiği görüşünü de savundu.

Bilindiği gibi Aksoy, Hasanlar Barajı'nın çevresine yapılacak yolun bölgenin ekosistemine zarar vereceğini öne sürerek, bu tasarıdan vaz geçilmesini de istemişti.