Düzce TMMOB Çevre Mühendisleri Odası, ülkemizde Dünya Çevre günü kutlamalarının yapılamayacağını belirtti.

 

Ekolojik yıkımla mücadele haftası!

 

Düzce TMMOB Çevre Mühendisleri Odasının basına yapmış olduğu açıklama ise şöyle ; “Dünya çevre günü ülkemiz için ne yazık ki, kutlamaların yapılabileceği bir gün değildir! Gittikçe artan çevre sorunları, çevre mevzuatındaki tahribatlar, bu sorunlarının çözümünde kilit role rahip mesleğimizin yok sayılmaya çalışılması gibi birçok gerekçe, bizleri bugünü kutlamaktan alı koymaktadır.Bizler bu ülkenin mühendisleri olarak, yaşanan çevre sorunlarını somut olarak görüyor ve çözüm üretmeye çalışıyoruz. Ne var ki, siyasi irade çevre sorunlarına çözüm üretmekten çok, doğayı yapılaşmaya, ranta, talana teslim etmeyi tercih etmektedir…"Kalkınma" kavramını yalnızca yapılaşma olarak algılayan bu anlayış, halkın huzurunu, sağlığını, sağlıklı çevrede yaşama hakkını  hiçe saymakta,  demokratik katılım kavramını ise tamamen kapsamın dışında tutmaktadır.

Odamızın 12. Olağan Genel Kurulu`nda alınan karar gereği 5 haziran haftası "ekolojik yıkımla mücadele" haftası olarak anılmaktadır.”ifadesini kullanıldı.

 

Çevresel Etki Değerlendirme süreci birçok projede by-pass edildiğine dikkat çeken oda, Tüm bu sorunlara rağmen, Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın İdris Güllüce`nin bir TV kanalında çevre sorunlarının çözümüne dair "pahalı" açıklaması yaparak kentsel dönüşümden söz etmeye devam etmesi umutlarımızı zayıflatmaktadır.Bu ülkenin mühendisleri olarak, çevre sorunlarının çözümünde mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu nedenle zaman kutlama zamanı değil, "ekolojik yıkımla mücadele" zamanıdır!”açıklamasında bulundu.

 

 

 

Haber;C.Üstüner