Planla, havai fişek gösterileri, gece kulüpleri gibi hür türlü eğlence programından hava, kara ve demiryollarına, binalardan sanayi tesislerine kadar uzanan tüm alanlarda gürültünün önüne geçilmesi hedefleniyor.
İçişleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve belediyeler ile ortaklaşa çalışmaların yapılacağı plan çerçevesinde özellikle yaz aylarında yoğun olarak şikayete sebep olan İstanbul Boğazı'ndaki eğlence yerleri ve sahil kentlerindeki gece kulüplerinin bulunduğu alanlardan başlamak üzere gürültü kirliliği önlenecek. Konutlar, eğitim, kültür alanları ile yapıları, sağlık tesisleri, otel, dinlenme tesisleri, parklar gibi alanlarda her ne ad altında olursa olsun sokak eğlencesine izin verilmeyecek.
Bu kapsamda, sokak düğünü, kutlama gibi elektronik olarak ses yükseltici, davul-zurna, havai fişek, maytap kullanılarak yapılan açık hava aktiviteleri yasaklanacak. Bu faaliyetlere, ancak çok hassas kullanımların (hastane, sağlık ocağı ve okul gibi) olmadığı yerlerde veya ilgili belediyece belirlenecek yerlerde, mevzuatta getirilen kriterlere uyulması şartıyla izin verilecek. Susturucu ve ses giderici diğer parçaları olmayan motorlu araçların da trafiğe çıkmasına müsaade edilmeyecek.