Düzce'de tespit edilmiş olan rakamlara göre 350 diyaliz hastasını bir çatı altında toplamak ve hastaların maddi manevi sorunlarına yardımcı olmak amacı ile Böbrek Hastaları Derneği kurulması isteniyor. Dernek kurulması için ön ayak olan bir grup hasta yakını, Belediye Başkanı İsmail Bayram'ı ziyaret ederek, Bayram'dan kendilerine yer tahsisi sağlanmasında yardımcı olmasını istedi.

2,5 yaşında bir böbrek hastası oğlu olan Arzu Dolapçıoğlu önderliğinde bir araya gelen diyaliz hastası yakınları, BÖHAP'ın Düzce'de bir şubesini açmak için Bayram'dan yer istedi. Bayram ise, Türkiye genelinde böbrek hastaları için devletin yardımları olduğunu söyleyerek, dernek kurulması halinde ellerinden gelen yardımı yapacaklarını iletti.

Düzce'de dernek kurulmasının çok önemli olduğuna değinen Arzu Dolapçıoğlu ise maddi imkanları olmayan diyaliz hastalarına yapılacak olan yardımların yanısıra, uzman psikolog Mehmet Önemli ile birlikte, hastalara psikolojik destek verileceğini söyledi. Böyle bir derneğin Düzce'de mutlaka hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizen Dolapçıoğlu, geniş kapsamlı çalışacak dernekle birlikte, tüm diyaliz hastalarına ulaşılarak sorunlarının çözümünde destek olunacağını ifade etti.