Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde kenelerin neden olduğu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi teşhisi ile tedavi görmekte olan 10 Yaşındaki Z.K'nın yattığı bölümde görev yapan doktorlardan birinin tahlilinin pozitif çıktığı bildirildi.

Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne Karabük'ten sevk edilen ve hastanenin intaniye servisinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi teşhisi ile tedavi altına alınan Z.K'nın tedavisini üstlenen iki doktora kan tahlili yapıldı. Doktorlardan S.K'nın tahlili pozitif çıktı.

Refik Saydam Hıfzısıhha enstitüsünde yapılan tahlil sonucunda hata olması ihtimaline karşın tahlilin yenileneceği bildirilirken, doktorun herhangi bir hastalık belirtisi taşımadığı, Refik Saydam Hastanesi'nde yapılacak ikinci tahlilin ardından durumun kesinlik kazanacağı öğrenildi. Doktorun sağlık durumunda endişe verici bir belirti görülmemesine rağmen konunun Sağlık Bakanlığı tarafından yakından izlemeye alındığı da belirtildi.

Öte yandan hastalık teşhisiyle tedavi görmekte olan 10 Yaşındaki Z.K'nın durumunun oldukça düzeldiği ve önümüzdeki bir iki gün içinde taburcu edilmesinin beklendiği de öğrenildi.

Bilindiği gibi Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı keneler vasıtasıyla bulaşıyor. Hastalığa yakalananların büyük bölümü yapılan tedavilere cevap verirken, hastalığın ölümle sonuçlanma oranının yüzde iki gibi bir oranda olduğu bildirildi.