Çamköy’den Beyköy’e, Şıralık’tan Ağaköyü’ne kadar çöp sorunu, her geçen gün Düzce’yi biraz daha kuşatır hale geliyor.

 

Ağaköyü Köprüsünden atılan çöpler, Şıralık’ta suyu kirleten tehlikeli atıklar, Beyköy’de çöp alanının yerleşim alanına yakınlığı gibi sorunlar birleştirildiğinde çevre duyarlılığı konusunda Kentimizin alması gereken mesafenin büyüklüğü ortaya çıkıyor.

 

Asar Deresi’nin şehir merkezi dışındaki görünümü zaman zaman kamuoyu gündeme geliyordu. Ağaköyü Köprüsünde durup baktığınızda  hemen fark edilen çok kötü bir görüntü ve geniz yakan kokunun hala önüne geçilemedi, öte yandan buradaki durum çevreye verilen önemin düzeyini gösteren tek örnek değil.

 

Asar deresi’nin üst bölümlerinde, son düzenlemeler ile artık şehrin bir parçası haline gelen Şıralık’ta  derenin hemen yanına atılan ve kullanılmış motor yağı artıklarını Asar’a akıtan çöpler var.  Üstelik sıcak havalarda bu çöplerin hemen yanında çocuklar serinlemek için kendilerini derenin serinliğine bırakıyor. Şıralık sakinleri durumu zabıtaya bildirmelerine rağmen önlem alınmadığını belirtirken, Melen’in İstanbul’un içme suyu olarak kullanılmasına da gönderme yaptılar.

 

Beyköy’ün Hacıahmetler Köyünde Beyköy Belediyesi’nin oluşturduğu çöp dağı da köy halkının tepkisine neden oluyor. Vatandaşların tepkisini bir dilekçe ile valiliğe bildiren ve önlem alınmasını isteyen köy Muhtarı Aziz Mutlu, köylerinin yerleşim alanına 50 Metre mesafede bulunan çöp alanının, Beyköy Beldesi ve OSB’nin atıkları için kullanıldığını belirterek, önlem alınmasını istedi. OSB’nin lağım atıklarının köyün yanında dereye boşaltıldığını belirten Muhtar, Valilik Makamına mayıs ayının başında verdiği dilekçenin cevabını hala alamadığını ifade etti.

 

Manzaraya kent merkezinde bazı noktalarda çöp konteynırlarının taşması ve çevre sağlığını tehdit etmesi gibi sorunlar eklendiğinde ortaya çıkan sonuç ise, önlem alınmazsa ileride çöpleri yaşanan alanlardan uzaklaştırarak sorunu  çözmek çok daha güç ve masraflı hale gelecek.