Çevre kirliliğinin önüne geçmek için Avrupa Birliği ülkelerinin kullandığı alternatif kaynakların Düzce'de de kullanılması için çalışmalar başlatıldı. Alternatif kaynaklarla birlikte hem çevrenin kirlenmesi engellenecek hem de yeni kaynaklar elde edilmiş olacak. Bu konuda Düzce'deki çalışmaları ise Tasarımcı ve Çevreci Uğur Kayserilioğlu yürütüyor. Kayserilioğlu, alternatif kaynakları tanıtmak için çalışmalarına devam ediyor.

Alternatif kaynaklar güneş, rüzgar, hidrojen, hidroelektirik ve jeotermal kaynaklar örnektir. Doğada sürekli var olan faktörlere dayalı olan bu kaynakların en önemli özelliği ise yenilenebilir olmaları ve doğaya zarar vermemeleridir.

Çevreye hiçbir zararı olmaması, sürekli ve yenilenebilir olması güneş enerjisini çok cazip kılar. Şüphesiz güneş enerjisinin önündeki en önemli engel, Güneş'ten yararlanma süresi çok fazla olmayan ülkelerde bu enerji tipinden yararlanılabilen gün sayısının az olmasıdır. Ayrıca, elde edilen enerjinin depolanması da bir diğer engeldir. Diğer alternatif kaynaklarda çevreye zarar vermemesi açısından önemli özellikler taşımaktadır.