Düzce Belediyesi tarafından çöp depolama alanı yapılmak istenen Kurugöl konusu yerel seçimler öncesinde Belediye Başkanı Mehmet Keleş zamanında gündemden inmezken seçimlerle birlikte çöp sorunu da ikinci plana atıldı. Kurugöl'ün çöp alanı yapılmak istendiği Başkan Keleş zamanında Sakarya 2. Bölge İdare Mahkemesi'ne çöp alanı olmaması nedeniyle açılan dava sonucunda Kurugöl'ün çöp alanı olmasında yürütmeyi durdurma kararı verilmişti.

İlk olarak Çamköy, daha sonra ise Kurugöl. Şimdi çöpler bu iki alanda da toplanmıyor. Akılları ise Düzce'nin çöpünün nereye toplanacağı sorusu karıştırmaya devam ediyor. Belediye Başkanı İsmail Bayram'ın bu konuda şimdiye kadar bir açıklama yapmadığı bilinirken halk arasında ise çöp toplama alanı olmaması nedeniyle ilerleyen günlerde Düzce'de ciddi sıkıntılar yaşanacağı konuşuluyor.

Çöp toplama alanı konusunda şu zamana kadar somut bir adım atılmazken bu konuda yetkililerin çözüm bulması gerekiyor. Aksi halde yaz aylarının da yaklaştığı şu günlerde Düzce'yi önemli bir çevre sorunu bekliyor. Şu an Düzce'nin çöplerinin hangi alanda toplandığı ise bilinmeyen konular arasında yerini koruyor.