Düzce Valiliğinin öncülüğünde düzenlenen Beypazarı gezisi sırasında geziyle ilgili İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak'ta açıklamalarda bulundu. Turizm Konseyinin oluşumunu ve amacını da anlatan Budak, Turizm Konseyinin Valilik bünyesinde oluşturulduğunu, Vali Bülent Kılınç'ın talebi ile turizmcilerden ve turizme gönül verenlerden oluştuğunu söyledi.

Budak, Turizm Konseyinin amacını, “Düzce'nin, kültür ve turizm potansiyellerinin tanıtılması, geliştirilmesi, istihdama dönüştürülmesi, korunması ve ekonomik yararın dengeli bir şekilde dağıtılması” sözleri ile açıkladı.

Türkiye ve dünyada bir marka haline gelen Beypazarı' eğitim gezisini değerlendiren Budak, “Yapmış olduğumuz bu gezide Beypazarı'nda gördüklerimle Düzce'yi kıyasladığımda Düzce'deki potansiyellerimizin çok daha güzel, olduğunu farkettim. Bize kalan bütün bunları bir araya getirmek ve en güzel biçimde sunmak. Turizm, tüm Türkiye ve dünyada öncelikli olarak kültür varlıklarının değerlendirilmesi, sivil mimarilerin korunmasıyla başlar. Bunlara en güzel örnek Beypazarı, Bodrum, Safranbolu, Kuşadası'dır. Düzce'de bize düşen görev kültür varlıklarmızı korumak, restore etmek, potansiyelleri değerlendirerek istihdama çevirmek. Bunu yaparken tüm ili kaplayacak şekilde yapmalıyız”dedi.

Ankara Beypazarı'na yapılan ilk gezinin ardından uzun vadede Mardin, Kapadokya, Urfa gezilerinin de olacağını söyleyen Özcan Budak, konsey üyelerinin talepleri doğrultusunda bu tür gezilerin ileride de devam edebileceklerini sözlerine ekledi.