Sosyal Güvenlik Kurumu'nun ilaç fiyatlarına ilişkin yeni düzenlemesi yürürlüğe girdi.
Yeni düzenlemeyle 3 bin 150 kalem ilacın fiyatında değişiklik oldu. Bir grup ilacın eczane fiyatı düşerken, diğer ilaçların ise sadece kamuya satış fiyatında indirim yapıldı. Sözkonusu ilaçları daha önce yüksek fiyattan aldıklarına dikat çeken Eczacılar Birliği, zararın karşılanmasını istiyor.

Birçok kentte eczaneler açılmadı. Yalnızca nöbetçi eczaneler hizmet veriyor. Düzce'de de 10 nöbetci eczane hizmet verdi.

Sakaya Eczacılar Odası Düzce Temsilcisi Kemal Demir,''Yetkililer ile yapılan görüşmeler de bu konudaki çözüm önerilerimiz cevap bulmamış netice olarak stok bazında yaşadığımız zarar sebebi ile Türk eczacısının sermayesi erimiş ekonomik anlamda ilaç alamaz hizmet veremez hale getirilmiştir. Eczacılar ilaç fiyatlarının ucuzlamasına her zaman yandaş olmuştur. Ancak bu fiyat farkları sebebi ile stoklarımızda oluşan ekonomik zarar bir şekilde telafi edilmeli'' dedi.
Kapısına kilit vuran eczacılar ''Eczaneler Can Çekişiyor'', ''Teker Teker kapatacaktık, Hepimiz Kapattık” “Bugün kapalıyız'' “ Yarını Bilmiyoruz” yazılı afişler astı.

Çalışma Bakanı Ömer Dinçer, kepenk kapatma eylemi yapmaya hazırlanan eczaneleri uyardı. Dinçer, "Kepenklerini kapatırlarsa sözleşme hükümleri neyse uygularız. Sözleşme iptal edilir mi, sözleşme hükümleri neyse onu yaparız. Hüküm fesih gerektiriyorsa yapar mısınız. Zannediyorum yaparız" dedi.
Dinçer, eczanelerin karlarından yüzde 1.5 oranında fedakarlık yapması halinde sorunun çözüleceğini söyledi.
Dinçer, "İmzaladığımız mutabakatta eczanelerin fiyat farkından kaynaklanan zararlarını telafi etme sözü var. Eczanelerin tedirginlik duymasını gerektirecek bir durum yok, zararlar ilaç sanayi tarafından karşılanacak" dedi.