Tarıma teşviği sağlamak amacıyla bugün Tarım İl Müdürlüğü tarafından müdürlük bahçesinde çilek teşvik yarışması düzenlendi. Yarışmaya Merkez ve ilçelerden toplam 53 üretici katılırken Vali Yardımcısı Ramazan Şahin de yarışmaya katıldı. Yarışmada çileklerin sertliği, tadı, kokusu, rengi ve iriliğine bakılarak çiftçilere puan verildi.

“Bu tür etkinlikler önem taşıyor.”

Prograrmda açıklamalarda bulunan Tarım İl Müdürü Ayhan Ünal “Çilek konusunda ilk çalışmalar 2006 yılında Vali ve İl Özel İdare katkılarıyla yapıldı. O zaman bu konuda sadece 24 müracaat vardı. Fakat 2008 yılında başvurular 250'ye kadar çıktı. Gelecek sene de bu sayının artacağını tahmin ediyoruz. Bu noktada da Müdürlük olarak gerekli yardımları yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Üretici birliklerin kurulmasında sıkıntı var.”

Üreticilerle işbirliği halinde hareket etmek için üretici birliklerinin kurulması gerektiğine de değinen Ünal, “Üretici birliklerinin oluşmasında sıkıntı yaşıyoruz. Bu birliklerin oluşması üreticiler açısından önem taşıyor. Yeni ürünlerin üretilmesi konusunda da projeler hazırlıyoruz. Geçen yıl çilek, bu yıl da arıcılık konusunda proje ürettik. Özellikle üzümsü meyvelere çok ciddi talep var.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından jüri üyelerinin seçimleriyle yarışmada birinci olan Merkeze bağlı Darıcı Küyö'nden Ali Gel, ikinci olan Fındıklı Aksu Köyü'nden Süleyman Mercan ve üçüncü olan Kaynaşlı Bıçkıyanı Köyü'nden Lütfü Öztürk'e gübre ile plaket verildi.