Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Erkin Avcı, SGK İl Binasında bir basın toplantısı gerçekleştirerek, 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası'nın yaklaşması ve 2013-2014 yılının değerlendirmesini anlatarak SGK binasının işlevlerinden bahsetti..


Avcı, SGK'daki mevcut çalışan sayısından mevcut araç sayısına, sigortalı kişi sayısından evrak işlemlerine kadar her konuya değindi.


Avcı, " Mevcut binamızın içinde 22 tane servisimiz mevcut olup 3 bin 800 m2 kapalı alandan oluşmakta olan bir hizmet binası burası. Burada biz 80 personel arkadaşla hizmet veriyoruz. Akçakoca'da merkez müdürlüğümüz var. Emeklilik işlemlerine baktığımız zaman 2013 yılında 1096 tane emeklilik müracaatı almış ve sonuçlandırmışız. Bunalara aylık bağlama süremiz ortalama 18 güne denk geliyor" şeklinde konuştu.


Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Erkin Avcı, ayrıca muvazalı boşanmalara da değindi ve böyle durumlsrın kendilerine bildirilmesinin vatandaşlık görevi olduğunu ifade etti.



Avcı, " Mevzuatımız gereği evlilik ağını sona erdirdikten sonra birlikte yaşamını devam ettirenlerin tespiti halinde biz denetim görevlileriyle birlikte bir rapor düzenliyoruz. Raporda eğer muvazalı boşanmadır yazıyorsa, biz eğer aylık bağlamışsak aylığı iptal ediyoruz ve ödediğimiz aylıkları faiziyle birlikte geri alıyoruz, bu dönem içinde sağlık yardımı verdiysek bunu da faiziyle beraber geri alıyoruz ve savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz konuyla ilgili. Düzcede tespit ettiğimiz 19 muvazalı boşanma var" dedi.