Düzce Atatürk Devlet Hastanesinde bu sabah saat 06:30'da dünyaya gelen 550 gr. ağırlığındaki premature bebeğin yaşaması için 112 ekipleri seferber oldu.

Kadın doğum servisinde bu sabah 27 haftalık olarak dünyaya gelen ve halk arasında parmak bebek olarak bilinen premature bebek İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'ne ait hava ambulansı ile İstanbul Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

 

Dr. Nilgün Yalçın gözetiminde 112 Acil Servis Ambulansı ile Şehir Stadyumuna getirilen Demir Bebek, İstanbul'dan gelen tam teçhizatlı Hava ambulansına nakledildi. İstanbul'dan gelen 112 görevlilerine teslim edilen Demir Bebek, vakit kaybedilmeden İstanbul'a götürüldü.

Bebek Hakkında bilgi veren Dr. Nilgün Yalçın, bebeğin bu sabah saat 06:30'da 550 gr. Olarak dünyaya geldiğini belirterek , anne karnında beslenme bozukluğu yaşadığını düşünüyoruz. Düzce'de bakılmasının sakıncalı olabileceğine karar verdik ve Daha iyi şartlarda bakılması için İstanbul'a naklettik dedi. Yalçın, bebeğin cinsiyetinin kız olduğunu belirterek sağlığının da yerinde olduğunu söyledi.