Solunum yetersizliği nedeniyle durumu aniden kritikleşen 5 Yaşındaki Enes Konca'nın yaşaması için 112 Acil Servis ekipleri seferber oldu. Düzce Atatürk Devlet Hastanesine Öksürük ve boğaz rahatsızlığı şikayetiyle gelen Enes Konca'nın nefes alıp vermesi aniden kesildi. Bunun üzerine Minik Enes'e dışarıdan solunum verilmesi için cihazlar takıldı. Durumunun kritik olması nedeniyle Minik Enes için İstanbul'dan Hava Ambulansı da havalandı. Kısa sürede Şehir Stadına inen hava Ambulansı Minik Enes'e ambulans içinde gerekli müdehaleyi yaptıktan sonra Helikoptere alarak tekrar havalandı.

Enes'in ailesi de stad içinde helikoptere bindirilişini gözyaşları içerisinde izledi.

Enes'in Devlet Hastanesinden alınıp Helikoptere bindirilişine kadar bu kritik yolculuğuna eşlik eden 112 Acil Servis Doktoru Fatih Özer, Enes'in Ensafalit yani Beyin İltihabı ve Epilepsi şüphesi taşıdığını belirterek solunumun durması nedeniyle kendisini nakletmek zorunda kaldık dedi.

Hava ambulansı ile nakledilen ve Solunumu duran Minik Enes'in, Özel Anadolu Çınar Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındığı öğrenildi.