Özellikle Karadeniz'de sanatçıların da hayatını kaybetmesine yol açan kanser konusunda girişimler devam ediyor. “Hayata tutunmak için sen de var mısın?” sloganıyla 26 Nisan'da İstanbul'dan yola çıkan iki bisiklet ve iki araçtan oluşan bir grupta kanser hastalığı konusunda vatandaşları bilgilendirmek için pedal çevirmeye devam ediyor. Grubun bugünkü durağı Düzce oldu.

Grubun hedefi ise vatandaşları Kanser hastalığı hakkında bilinçlendirme, bilgilendirme, kanserle eücadele konusunda hastaların Hayata Tutunmalarını sağlayacak moral ve inanç desteği vermek, kanser hastalığından korunmak veya tedavi sürecini daha rahat atlatılmasını sağlamak için ne yapılabileceği konusunda bilgi iletmek, Çernobil Faciası sonuçlarına dikkati çekmek ve bu konuda yetkili mercileri göreve davet etmek.

“Hayata Tutunmak için sen de var mısın?...” sloganı doğrultusunda; Toplumda ve özellikle de Karadeniz Bölgesinde, KANSER gerçeği hakkında bilinç oluşturma, hastalıkla mücadele imkanlarını anlatma ve hasta hakları konusunda davranış değişikliği geliştirmeyi de amaçlayan grup, 26 Mayıs'a kadar pedal çevirmeye devam edecek ve toplamda 2 bin 900 kilometre yol katedecek. “Hayata Tutunmak” parolasıyla yola çıkan grubun son durağı ise Artvin'in Hopa ilçesi olacak.