Son zamanlarda artan uyuşturucu kullanımı ve operasyonları üzerine İl Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Başsavcılığından sonra bir çalışmada Gölyaka Kaymakamlığı, Gölyaka Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığından geldi. “ Hedef sensin, hayata bağlan” sloganı ile uyuşturucu maddeler ile mücadele kampanyası başlatıldı.

Kampanyanın tanıtımı için Gölyaka Müftülük Toplantı salonunda program düzenlendi. Programa Milletvekili Osman Çakır, İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, İlçe Belediye Başkanı Nihat Çelik, İlçe Emniyet Amiri Doğan Yeni, öğretmenler ve birçok davetli katıldı.

 

DUYARSIZ KALMAMAMIZ LAZIM



Uyuşturucu ile mücadele toplantısına katılan AK Parti Milletvekili Osman Çakır uyuşturucu maddelerin çocukların hayatını etkilediğini belirterek duyarsız kalınmaması gerektiğini söyledi.

Osman Çakır "İnsanlar akıllarını yitireceği maddeleri para ile alıyorlar. Gençler çeşitli maddelere müptela oluyorlar. Benim Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü dönemimde tinerci denilen çocuklara yönelik çalışma yaptık. Çocukların yaşı en az 18'di. Bizim bu süreçten sonra üniformasız polisler olmamız ve gördüğümüz olayları korkmadan yetkililere aktarmamız lazım. Çünkü bu kimyasallar basit maddeler değil. Uyuşturucu maddeler çocuklarımızın hayatını etkiliyor. Duyarsız kalmamamız lazım" ifadelerini kullandı.

 

GENÇLER KORUNMAK İÇİN SPORA YÖNLENDİRİLECEK



Uyuşturucu ile mücadelede “ Hedef sensin, hayata bağlan” kampanyası hakkında bilgi veren Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü'nde görevli Polis Memuru Özden Sarıhan uyuşturucu maddelerin kullanım yaşının çok fazla düştüğünü ve çocukların zararlı maddelere karşı korunması gerektiğini söyledi.

Sarıhan “ Günümüz Türkiye'sinde çok yönlü sosyal problemlerin açıklanmasında ve çözüm yollarının araştırılmasında sivil toplum kuruluşları, diğer kurum ve kuruluşlar ile emniyet birimlerinin yapacakları ortak çalışmalar etkili sonuçlara ulaşılmasını sağlayacaktır. Türkiye çapında yapılan çeşitli istatistiklerde Türkiye'de gençlerin zararlı alışkanlıkları edinme yaşının oldukça düştüğü görünmektedir. Gölyaka İlçemizde de zararlı alışkanlıklara karşı etkili bir mücadele, bu konuda toplumun bilgi ve bilinç sahibi olması mümkündür. Öğretmenlerin ve ailelerin bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi, verilen mücadelede hayati önem taşır. Zararlı alışkanlıkların engellenmesi amacı ile "Hedef sensin, hayata bağlan" projemizle Gölyaka genelinde gençlerimize, ailelerimize ve öğretmenlerimize ulaşılarak, uygulanan çeşitli etkinliklere gençlerin farkındalık seviyelerinin arttırılması ve olumlu davranışlara yöneltilmesine çalışacağız" dedi.

Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü'nde görevli Polis Memuru Özden Sarıhan projenin amacının gençleri spor faaliyetlerine yönlendirip zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak olduğunu ifade etti. Sarıhan ayrıca projenin ilk aşamasında okullardan 100 öğrencinin seçileceğini ve bu öğrencilerin futbol basketbol ve voleybol gibi spor dallarına ayırıp müsabakalar düzenleyeceklerini söyledi. Proje kapsamında tiyatro ve seminerlerde olacağını belirten Sarıhan, İstanbul'un tarihi ve turistik yerlerinin gezdirileceğini, projenin son aşamasında ise Gölyaka Kültür Parkında gençlere ve ailelerine piknik düzenleneceğini sözlerine ekledi.


Haber: M. YILMAZ