Türk Sağlık-Sen Düzce şubesi tarafından Moral ve Dayanışma gecesi düzenlendi. Programa sağlıkçılar büyük ilgi gösterdi. Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci’nin de katıldığı programda konuşan Düzce Şube başkanı Şemsettin Bahadır, sağlıkçıların kendilerini sürekli baskı altında hissettiklerini dile getirdi.
Bahadır, “Kamu çalışanları ve Sağlıkçılar kendilerini sürekli baskı altında hissediyorlar. Yurdumuz dört bir köşesinden sürekli sağlık çalışanları ile ilgili olarak şiddet haberleri geliyor. Canımız yanıyor. İşveren kulaklarını kapatıyor. Kapadılar da ne oldu canımız acıdı. Yetmedi kanımızı akıttılar. Buna karşılık bir şeyler yapmak istediler ve şiddet gören sağlık çalışanlarına hukuki destek için genelge yayınladılar. En önemli koruyucu tedbir itibardır.” Dedi.
Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı  Kahveci ise yaptığı konuşmada, moral olmadan hizmet verilmediğini vurguladı.

Kahveci, “ Bu yıl Türk Sağlık-Sen olarak 20. Yılımızı kutluyoruz. Bizim kuruluşumuzda bir amacımız ve hedefimiz vardı. Çok iyi bir Sivil toplum kuruluşu olmak. Hissediyorum ki daha iyi yerlere gelebileceğiz. Biz 1992 yılında bu sendikayı kurduğumuzda bazıları sendikacı olmak istemiyordu. Şimdi ise sendikal faaliyetlerin en başında geliyorlar. Sağlık çalışanlarımız son dönemlerde ne yazık ki yaralanıyorlar. Hekimlerimize diyorlar ki 7/24 hizmet sunulacak. Sağlık çalışanları ya da hekimler hangi moralle bunu yapacaklar. Sağlık çalışanlarının ücret sorunu oluğu gibi çalışma şartları sorunları da var. Hekimler can güvenliğini nasıl sağlarım diye çalışıyor. Bunu kabul etmek mümkün değil. Bu konu ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” Dedi.

Haber; H. İŞCAN