2002 yılında beklide bu günkü durumu düşünülmeden,sokaklarda başıboş gezen birkaç köpeği barındırmak için kuruldu....

Zaman içinde ise Düzce’de hem köpek sayısı çoğaldı, hem de barınakta gelişmeler oldu.

Çoğalan köpeklerin çevre illerden ve ilçelerden kamyonlarla geitirilip atıldığı iddia edildi....

Barınak yeterli olmayınca hayvan severlerinde destekleri ve istekleri ile birlikte köpek barınma evinde ciddi çalışmalar yapılmaya başladı. Önce barınak gerçek bir barınak haline getirildi.Köpekler yaşlarına, cinslerine göre ayrıldı.Veteriner tarafından dişi köpeklere kısırlaştırma ameliyatları yapılmaya başladı.

Bunlar yapılırken,Düzce İski’nin su havzası içinde yer aldı.İski’nin Düzce’ye yapacağı yatırımlar neredeyse davul zurna ile karşılanır hale gelindi. Oysa yapılan itirazlara göre İski Düzce’nin her şeyine sahip çıkma hakkını elde etmişti. Nitekim bu, hayvan barınağına İstanbul’dan gelen yıkılma emri ile bir kez daha ortaya çıktı.

Halen yaklaşık 450 civarında irili ufaklı,hemen her cinsten köpeğin barındığı, belediye köpek barınağına yıkım emri ile gelen İski müteahhitleri kendilerine verilen bilgilerde burada hayvan barınağı olmadığını, Düzce belediyesinin arıtma tesisinin büyütülmesi için hemen çalışmaya başlayacaklarını ve hayvan barınağının yıkılması gerektiğini vurguladılar.

Şimdi belediyenin yaptığı onca yatırım,hayvan severlerin maddi manevi destekleri ve her an sokağa atılma tehlikesi ile baş başa kalan köpekler..

Bakalım İski yıkılanın başka yerde yapılmasına yardımcı olacakmı ? Bakalım Başkan Keleş sokak hayvanları için yeni bir ber yapabilecek mi ? ve bakalım hayvanseverler İski’nin ben yaparımda yıkarımda gibi.... gayri ciddi yaklaşımına nasıl tepki gösterecekler...