Düzce  turizme yeterince ilgi gösteriyormu? Ankete Katılın....

Düzce'de turizm etkinlikleri aralıksız devam ediyor. Büyük Melen Çayı üzerinde, Düzce'nin Cumayeri ilçesi Dokuzdeğirmen Köyü'nde konuşlandırılan rafting tesislerinde, Düzce'de turizmin gelişmesi ve raftinge bağlı su sporlu turizminin tanıtılması için Düzce Valisi Bülent Kılınç, Belediye Başkanı İsmail Bayram, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Düzce İl Kültür Turizm Müdürü Özcan Budak, Düzce Ağır Ceza Hakimi Hüseyin Serter ve beraberindekiler 11 kilometrelik parkurda rafting heyecanı yaşadılar.
Dokuzdeğirmen Köyü'ndeki rafting tesislerinde bir araya gelen Vali Kılınç ve beraberindekiler, tesislerde yenilen yemeğin ardından rafting yapmak için özel giysilerini giyerek rafting sporu eğitmenlerinden kısa süreli bir eğitim aldı.

“Düzce olarak çok şanslıyız.”

Raftinge başlamadan önce açıklamalarda bulunan Vali Kılınç, raftingin doğa sporları içinde en çok beğenilen ve heyecan yarat bir spor olduğunu belirterek, ''Düzce olarak bunun için çok şanslıyız. Gerçekten bunun için çok uygun bir parkurumuz var. İstanbul ve Ankara'dan bu sporun meraklısı olan bir çok insan Düzce'de raftingin çok iyi ve zevkle yapıldığını ve buradaki tesislerde çok güze hizmet aldıklarını söylüyor. Biz de fırsat buldukça hem Düzce'nin ve raftingin tanıtımı için, hemde bu heyecanı yaşamak için rafting yapıyoruz.'' dedi.

“Suyla aram iyi.”

İlk kez rafting yapacağını kaydeden, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram da, '' İlk kez milli oluyorum. Daha önce çok seyrettim ama denememiştim. Suyla aram iyi.'' ifadelerini kullandı.

“Burasının yarısı Hendek'in sayılır.”

Davet üzerine rafting yapmak için gelen Sakarya'nın Hendek ilçesi Belediye başkanı Ali İnci de, Cumayeri'ne komşu oldukları ve iş yerleri olduğu için, Düzce'ye sık sık geldiğini hatırlatarak, ''Daha önce de burada rafting yaptım. sık sık geliyorum. Yarısı Hendek'in sayılır. Eğer bottan düşersek de, gazetecilere güzel malzeme çıkar''şeklinde konuştu.



“İşte eko-turizm, işte eko-köy.”

Düzce Kültür ve Turizm İl Müdürü Özcan Budak ise, yıllardır Düzce'de eko-turizmi geliştirmek için çalıştıklarını belirterek, ''yıllardır Eko-turizm diyoruz. İşte eko-turizm, işte eko-köy. Raftingle beraber yöresel mutfak yemeklerimiz. Biz Cumayeri ile beraber, Dokuzdeğirmen Köyümüze ve rehberlerimize anlatıyoruz. Buraya gelen misafirlerimizin kalış süresini nasıl uzatırız. Kültürümüzü nasıl anlatırız, yöresel evlerimizi, mutfağımızı, kültürümüzü, raftingimizi nasıl geliştiririz. 3 tanesi faal olan değirmenlerimiz var. Bunları anlatıyoruz ve Düzce ve Akçakoca ile burayı nasıl birleştiririz, kalış sürelerinin uzaması bakımından. Bunun için çalışıyoruz.'' ifadelerine yer verdi.

  Daha sonra Vali Kılınç ve beraberindekiler, 11 kilometrelik zorlu parkur için rehberlerle beraber botlarını alarak, rafting yaptılar. Rafting yapan, Vali Kılınç ve beraberindekileri, 11 kilometre boyunca Melen Çayı kenarında ki uygun yerlerden, Düzce İl Jandarma Alay Komutanı Albay Sebahattin Toprak, Düzce Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kepez de dikkatle izledi.