Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü; su ürünlerinde av yasağı 15 Nisan 2014 tarihinde başlayacağını duyurdu. Yasağın 31 Ağustos 2014 tarihinde sona ereceği hatırlatılarak, şu uyarılarda bulunuldu:
“3/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ hükümleri gereğince, trol avcılığına acık tüm karasularımızda 15 Nisan - 15 Eylül tarihleri arasında, dip trolu ile su ürünleri istihsali yasaktır. Tüm denizlerimizde 15 Nisan - 31 Ağustos tarihleri arasında gırgır ağları ile su ürünleri avcılığı yasaktır. Çevirme ağları kullanılarak belirli bir alanı kapatmak sureti ile bu ağlara dalarak ve elle çekerek kıyıda dar bir saha içerisine toplamak suretiyle (elleme veya eleme adı verilen yöntemle) su ürünleri avcılığı yasaktır.”


Akçakoca Melenağzı köyü Büyük Melen Çayının denize karıştığı yer merkez olmak üzere, denize ve akarsu yönüne doğru 500 metre yarıçaplı sahalarda ve doğalgaz üretim platformu ve iletim hattı borularının bulunduğu koordinat noktalarını birleştiren alanda su ürünleri avcılığı yasak olduğunu bildirildi. .
Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, İl ve İlçe Müdürlüğümüz ekiplerince; 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu ve ilgili mevzuat kapsamında 2013 - 2014 av sezonu boyunca, İlimiz genelinde balık satış noktaları, balık nakil araçları, barınak ve teknelerde toplam 222 denetim gerçekleştirilmiş olup, bu denetimlerde küçük boyda balık avcılığı yaptıkları ve sattıklarından dolayı toplam bin 590 TL. tutarında 10 adet idari para cezası uygulandığını söyledi..

İl Müdürü Harun Kabaoğlu, su ürünleri kaynaklarından ekonomik olarak yararlanmak ve denizlerimizdeki su ürünlerinin kalite ve stoklarının korunması amacıyla balıkçılarımızın su ürünleri avcılığına getirilen yasaklara uymaları, balıkların yaşamları boyunca en az bir kere üremelerine imkan vermek, gelecek nesillere olan en büyük sorumluluğumuzdur dedi.

 

Haber;S.Kaşkır