Kadın Çiftçilerin girişimcilik ruhunu aşılamak amacıyla ilk olarak 26 Şubat'ta Düzce'de yapılan “Kadın Girişimciler Yarışıyor.” yarışmasında il finalinde Beyköy'den yarışmaya katılarak birinciliği kazanan Hülya Ardıç ve Aliye Baş, bir başarı daha elde ettiler ve Kocaeli'de yapılan Marmara Bölge Finali'nde Kocaeli, Bursa, Bolu, Edirne, Tekirdağ, İstanbul, Kırklareli, Sakarya ve Yalova illerinin katıldığı yarışmada ikinciliği elde ettiler.

Yarışmada ikinciliği kazanan kadın çiftçiler için Tarım İl Müdürlüğü'nde de program düzenlendi. Programda yarışmanın önemine değinen Tarım İl Müdürü Ayhan Ünal, bu tür yarışmalarla kadınların birbirleriyle kaynaşmasını, girişimcilik ve özgüven kazanmasını sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Ünal, yarışmada derece giren kadın çiftçilerin Düzce'yi başarılı bir şekilde temsil ettiğini de ifade etti.

Yapılan yarışmalar sonucunda Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Kocaeli, Burdur, Isparta, Kütahya, Sinop, Elazığ ve Rize'de yapılacak bölge finallerinde birinci olan yarışmacılar 2009 yılı birincisini belirlemek amacıyla Muş ilinde yapılacak Türkiye Finaline katılacak.