Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bazı işletmelerin alt yapı eksikliklerinden dolayı OSB'de kanalizasyon taşmaları sonucu yollara atık akıyor. Taşan kanalizasyon suları çevreye mikrop saçmayı sürdürüyor.

Daha öncede ekranlara getirdiğimiz ve yaşanan sorunun üzerinden 6 aydan fazla zaman geçmesine rağmen 50'nin üzerinde firmanın faaliyete geçmek üzere olduğu Düzce Organize Sanayi Bölgesi'nde alt yapının tam olarak yapılamamış olması ya da yanlış yapılması nedeniyle kanalizasyon sorunu hala devam ediyor.

Bölgede faaliyet veren bir fabrikanın arkasında bulunan ve kanalizasyon rogarından dışarıya çıkan kanalizasyon atıkları, yaklaşık 60 adımlık bir alanı kapsayan kanalizasyon sorunu aylardır bu şekilde çevreyi kirletiyor. Yaklaşık 60 adımlık ya da 60 metrelik bir alanın alt yapısının yeniden elden geçirilmesi ile düzelecek olan kanalizasyon atığı ile sorumluların ilgilenmemesi, bölgede çöp konusunda da sıkıntıların yaşanması Organize Sanayi Bölgesi'ne yeterince ilgi ve alakanın gösterilmediğini gözler önüne seriyor.

İSKİ'nin su havzasında bulunan, bölgeye yapılacak arıtmanın pahalı olacağı gerekçesiyle atıkları Düzce Belediyesi'ne ait arıtma tesisine akıtılacak olan OSB deki durum bir an önce çözülmeyi bekliyor.