Sigara yasağının başladığı günden beri geçen zaman içerisinde düzcede tam olarak 37 kahvehane kapandı. Yaklaşan kış mevsimi ile birlikte kahvehane işleticilerininde son durumu içler acısı hal alıyor. Müşteriler yasaktan dolayı içeride sigara içemiyor, dışarısı soğuk dışarıda da durmuyorlar. Durum böyle olunca kahvehanelerin kapısı eskisi kadar açılmıyor. Esnaflar kan ağlıyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulanan Otelciler ve Kahveciler Odası Başkanı Osman Ataseven, "şuanda odaya kayıtlı 469 çay ocağı ve kahvehane var. Son 3 yılda düzcede 95 kahve kapandı. Sigara yasağının başlamasından sonra ise 37 kahvehane kapandı. Kış geldi müşteride mağdur kahveci esnafıda. Biz yetkililerden bi çözüm bulöalarını istiyoruz. Yasaya saygımız sonsuz ancak yeni bir düzenleme gelmesi lazım. Dumansız hava karın doyurmuyor. Her geçengün kahve kapanıyor. Durum kötüye gidiyor, kan kaybediyoruz." ifadelerini kullndı.

Düzce Kahveciler ve Otelciler Esnaf Odası Başkanı Osman Ataseven açıklamasında “Sigara yasağına uymayan Kahveci Esnafımızdan merkez 8, köyde 1 olmak üzere toplam 9 esnafımıza işlem yapılmıştır ve 500’er TL Encümenimiz tarafından ceza kesilmiştir.
Maalesef Encümenimiz bu cezaları ihtar vermeden uygulamıştır. Artı tutulan zabıtta mekancının iş yerinde bulunmadığı beyan edildiği halde 500-TL cezaya çarptırılmasını anlamakta güçlük çekiyor ve asla tasvip etmiyorum.
Belediye Başkanımız ve değerli Encümen Üyelerimizin bu konuya daha duyarlı davranmaları tek temennimizdir.” dedi.