Akçakoca'da bulunan Kale Plajı, Karedeniz'in tek mavi bayrağa sahip plajı unvanına resmen kavuştu. Mavi Bayrağın, Akçakoca Kale Plajı'nda, direğe çekilmesi için bir tören düzenlendi. Törene Düzce Valisi Bülent Kılınç, Akçakoca Kaymakamı Savaş Tuncer, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

"Daha çok çalışmamız lazım."

Törende bir konuşma yapan Vali Bülent Kılınç, Akçakoca'nın ve Düzce'nin turizmden hak ettiği payı alması ve yöre halkının iş imkanları bulabilmesi için turizmin gerektirdiği şartların yerine getirilmesinin gerektiğini söyleyerek, ''Kaliteli hizmet, hijyen, güler yüz, çevre temizliği, sağık gibi pek çok etkene sahip olmak gerekiyor. Mavi bayrağın ilçeye kazandırılması yönünde, kaymakamlığımızı, belediyemizi emeği geçen herkesi kutluyorum. Çok çalışmalar yapıldı. Bunlar yeterli mi.? Hayır değil elbete. Daha çok çalışmamız lazım. '' şeklinde konuştu.

"Akçakoca gözde mekan olacak."

Kaymakam Savaş Tuncer de, Akçakoca'nın turizminin gelişmesi yönünde büyük atılımlar gerçekleştiğini kaydederek, ''Akçakoca'da artık sadece deniz, kum, güneş turizmi olmayacak. Sayın Valimiz öncülüğünde, artık dalış turizmi de ilçemizde olacak. Mavi bayrağı almak için çok çalıştık. Ve sonun da hak ettik. Mavi bayraklı plajlarımız ile sadece yerli değil artık yabancı turistlerinde, Akçakoca gözde mekanı olacak'' dedi.

Başkan Albayrak ise, Mavi bayrağın ilçeye kazandırılması konusunda Akçakoca Kaymakamlığının çok büyük emekleri olduğunu, KÖYDES projesi kapsamında denize akan derelerin artık daha temiz olduğunu söyleyerek, Mavi bayrağın ilçeye hayırlı olmasını diledi.