Erol Tayhan’ın sunduğu “Günlük” Programı Çevre Mühendisleri Odası Düzce İl Temsilcisi Zeyneti Bayri Ünal’ı ağırladı. Programda Düzce’nin çevre sorunları ve yapılaşma masaya yatırıldı. Ünal, Düzce’nin köylerdeki çöp sorununa ilişkin hayata geçirilecek proje ile pilot il olabileceğini ifade etti.
Programa Düzce Mimarlar Odası Başkanı Eser Doğan Öztürk de telefon bağlantısı ile katıldı ve geçtiğimiz günlerde Düzce Belediyesinin kat artırımına ilişkin aldığı kararlara yönelik endişelerine yönelik açıklamanın gerekçesini anlattı.


Öztürk,” Düzce Merkez yerince çarpık yapılaşma ve deprem öncesi bina ile dolu. Bir yeşil alanımız yok. planlamada bunlar sayısal değer olarak ele alınıyor. Bilimsel bir çalışma yapmadan kat artışı yapmak büyük bir faciaya yol açacağını söylemek istedik.” dedi.


NE YAZIKKİ OY BİRLİĞİ İLE ALINMIŞTI

 

Öztürk’ün görüşlerine katılan Çevre Mühendisleri Odası Düzce İl Temsilcisi Zeyneti Bayrı Ünal, Düzce merkezde başta trafik olmak üzere şehirleşme sıkıntılarına dikkat çekti ve bu kentin nefes alacak koridorlara ihtiyacı var.” İfadesini kullandı.

Ünal, “ insanların iyi hissedileceği alanlara, trafik sorunu çözecek bir yapılaşmaya ihtiyacı var. Yapılaşmanın yeniden düzenlenmesine ilişkin alınan karar ne yazık ki oy birliği ile verilmiş. Eğer planda bir tadilat yapılacaksa bu salt kat artırımına dönük değil de bütünselliği göz önüne alınmalıdır. Trafik yükü, yaya sirkülasyonu gibi bütün unsurlar gözetilmeliydi.” diye konuştu.


İmar planına ilişkin kararın ele alınması gerektiğini de sözlerine ekleyen Ünal, farklı bir konuya dikkat çekti ve kat artırımının beraberinde hava kirliliğine neden olacağına savundu.


Bu konunun çok hayati bir konu olduğunu belirtti ve havanın solunabilir olmasının dikkate alınması gerektiğini ifade etti.

 

 

 

Haber,S.Kaşkır