Ölüm saçan keneler, doğal yollarla yok edilecek! Çevre Bakanlığı 1 milyon süne ve kene yiyen 1 keklikten, 10 bin tanesini doğaya saldı. Bundan sonra keklikler, keneyle baş edecek.

Artık sadece doğada değil, VIP salonlarına kadar dadanmaya başlayan ve ölümlere neden olan kenelere karşı yeni bir mücadele yöntemi başlatılıyor.

Hükümet, keneleri keklik sürüleriyle yok edecek. Çevre ve Orman Bakanlığı, Yozgat ve Kahramanmaraş’ta Keklik Üretim Merkezi kurdu.Her iki ilde yaklaşık 90bin keklik civcivi üretilecek. Önümüzdeki yıl da İstanbul’da Keklik Üretim Merkezi Faaliyete geçecek.

 

 Kekliklerin yararları saymakla bitmiyor. Bir kekliğin yılda 1 milyon süne, kene yediği belirtiliyor. Yani bir anlamda doğada keneleri yok edecek silah olarak kullanılacak. Böylece hem doğal hayat korunacak, hem kenelerin çoğalması önlenecek, hem de kene ve süne ilaçları için her yıl milyon dolarlar kaynağın dışarıya çıkmasının önüne geçilebilecek.

 

Ayrıca, Kene, kımıl ve süneye karşı sadece keklik Sülün Üretim Merkezleri de kuruluyor. Şu ana kadar Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından İstanbul, Bursa ve Samsun’da kurulan Sülün Üretim Merkezleri’nden yılda ortalama 130 bin civarında sülün civcivi yetiştirilerek doğaya salındı.