Havaların ısınmasıyla birlikte başta Yenikentliler olmak üzere Düzceliler'in de haftasonlarını değerlendirmek için gittikleri Kent Ormanı, artık yeşilliğiyle değil, etrafa yayılan çöplerle ön plana çıkıyor. Ormanın hemen hemen her yerinde çöplerin birikmesi, yeşillik ve sakinliğiyle bu zamana kadar dolup taşan Kent Ormanı'nın ne hale geldiğini gözler önüne seriyor. Artık vatandaşların da fazla rağbet göstermediği orman, “Böyle mi olması gerekiyordu?” sorusunu da akıllara getiriyor.

“Bu durumda olmaması gerekiyordu.”

Kent Ormanı'na az da olsa piknik yapmaya gelen vatandaşlar ise “Geçen yıllarda buranın çok güzel olduğu söyleniyordu ama geldiğimizde hayal kırıklığına uğradık. Biz daha güzel bir yer bekliyorduk. Kent Ormanı'nın bu durumda olmaması gerekiyordu. Böyle olduğunu bilseydik buraya gelmezdik.” ifadelerini kullanıyor.

Yenikent'in piknik alanı olarak bilinen Kent Ormanı'nın bu duruma gelmesi, yeşilliğe verilen değeri bir kez daha ortaya çıkarıyor. Bu durumun böyle devam etmesi ise ilerleyen yıllarda ormanın çöp alanı olarak anılacağının göstergesi oluyor.