Tarım İl Müdürlüğü tarafından tarım konusunda bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla iki ayda bir yapılan toplantılara bu ayda devam edildib Toplantıya Tarım İl Müdür Vekili Ayhan Ünal, Şube Müdürleri, İlçe Tarım Müdürleri, veteriner hekimler ve mühendisler katıldı.

Toplantı da ilk olarak Düzce ve çevre illerde arıcılık konusunda neler yapıldığı konuşulurken arıcılıkta da çilek üretimi gibi teşvikte bulunacağı ve 2 bin arıcıya destekte bulunacağı belirtildi.

Toplantı sonrası Tarım İl Müdür Vekili Ayhan Ünal İlçe Tarım Müdürlerine ve gazetecilere Tarım Bakanlığı tarafından Düzce'ye kuş gribi ile mücadele için gönderilen ekipmanlar tanıtıldı. Kuş gribi ile mücadele için Tarım Bakanlığı tarafından Düzce'ye alet ve ekipmanlar gönderildiğini söyleyen Ünal, “Düzce'den iki arkadaşımızı bu aletleri kullanması için eğitime gönderdik. Arkadaşlarımız aldıkları eğitim sonucunda öğrendiklerini şimdi ilçelerde görevli veteriner hekim arkadaşlarımıza aktaracaklar. Temennimiz kuş gribinin olmaması, fakat böyle bir durum ile karşı karşıya kaldığımızda Tarım Bakanlığı tarafından gönderilen bu ekipmanlar sayesinde kuş gribi ile mücadele edeceğiz. Tarımla uğraşanlara veteriner hekimlere gönderilen aletleri nasıl kullanacaklarını öğreteceğiz.” şeklinde konuştu.