Yeni yerinde çalışmalarına devam eden Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde dün yapılan operasyonla bir ilk daha gerçekleşti. 69 yaşındaki Murat Kara, doğum sonrası diyaframda oluşan yaklaşık 8 santimetre çapındaki yırtık nedeniyle sağlık sorunları yaşıyordu.

Hasta, dün geçirdiği laparoskopik yani sağlık sorunu yaşanan bölge açılmadan teleskop benzeri optik bir cihaz ile vücudun değişik bölgelerine açılan küçük deliklerle yapılan operasyon sonucu sağlığına kavuştu. Hastanın yırtılan bölgesine karın belgesine açılan delik sayesinde tıbbı yama yapıldı. Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde gerçekleştirilen ve bu zamana kadar Düzce'de hiç yapılmadığı tahmin edilen operasyon sonucunda bir saatlik müdahalenin ardından kendine gelen hasta Murat Kara sevincini de dile getirdi.

“Yeniden doğmuş gibiyim.”

Yapılan operasyon sonucunda sağlığına kavuştuğunu belirten Kara, “Yıllardır bu sorunla uğraşıyordum. Özellikle son 3 aydır ciddi sağlık problemleri yaşadım. Operasyonun ardından yeniden doğmuş gibiyim. Gerçekten doktorlara çok teşekkür ediyorum. Beni yeniden sağlığıma kavuşturdular.” ifadelerini kullandı.


Operasyonu gerçekleştiren Genel Cerrahi Öğretim Üyesi Doçent Doktor Mevlüt Pehlivan ise ilk olarak bilgisayar ortamında yapılan operasyon hakkında bilgi verdi. Pehlivan, bu tür operasyonlarla hastaların daha rahat kendine geldiğini belirterek operasyon aşamalarını anlattı.

Daha sonra hastanın son durumu hakkında bilgi alan Pehlivan, “Gerçekleştirdiğimiz operasyon sonucunda sizin de gördüğünüz gibi hasta kendine geldi ve ayağa kalkacak durumda. Zaten kendisini bugün ya da yarın taburcu etmeyi düşünüyoruz. Yapılan bu operasyon için Başhekimliğin katkılarını da gözardı edemeyiz. Bize sağladıkları tıbbı cihazlar sayesinde artık hastalarımıza daha güvenli şekilde müdahale edebiliyoruz.” şeklinde konuştu.

Üniversite Hastanesi'nde tıbbı cihazlarla birlikte bu tarz operasyonlar da artık rahatlıkla yapılabiliyor.