Akçakoca Denizinde yapılan son deniz suyu analizleri mavi bayrak kriterlerine uygunluk taşıması, Mavi bayrak umutlarını arttırdı. Akçakoca Deniz suyu analiz sonuçlarının açıklanmasının ardından açıklama yapan Kaymakam Savaş Tuncer, bu temizliği yıl boyunca koruyarak mavi bayrak başvurusunun yapılacağını ifade etti.

 

Akçakoca Kaymakamlığı’nın Mavi Bayrağın tekrar alınması amacıyla köyler ve İlçe Merkezinde deniz kirliliğine yol açan unsurların ortadan kaldırma çalışmaları ilk meyvesini verdi.5 Haziran’da yapılan analizlerde, 100 ml. deniz suyunda, Toplam Koliform, Fekal Koliform ve Fekal Streptotok oranlarının çok çok düşük olduğu açıklandı. Yüzme suyunun girilebilir ölçütünün 500 ml. olduğunu belirten sağlık gurup başkanlığı yetkilileri, bu oranın Akçakoca Çuhalı plajında 90, Kale Plajında 60, Edilli Plajında 66 ve Köy hizmetleri plajında 34 olduğunu söylediler.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Kaymakam Tuncer, Mavi Bayrak kapsamında ilçede yapılan katı atık ve atık su bertaraf çalışmaların artık sonuç vermeye başladığını ifade etti. Bu yıl alınan ilk deniz suyu analiz sonuçlarının yüzme suyunun mavi bayrak almaya yönelik kriterlere uygunluğunun tespit edildiğini belirten Tuncer, ‘’Artık hedefimiz 1 yıl boyunca bu temizliği korumak. Kaymakamlık olarak tüm bu titiz çalışmalar devam ettirilecek. 1 yılın sonunda Mavi bayrak için gerekli başvuru yapılacak ‘’ dedi.