Akçakoca Öğretmen Evi toplantı salonunda “Meme ve Rahim Kanseri Erken Tanı ve Tedavi Yöntemi” konulu konferans düzenlendi. Düzenlenen konferansa, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak ve Pembe Güç Derneği Başkanı Özlem Aysoy katılırken, konuşmacı olarak da, Operatör Doktor Yalçın Polat ve Dr. Ufuk Özşeker katıldılar. Konferansa katılan bayanların az sayıda olması dikkat çekti.

Pembe Güç Derneği Başkanı Aysoy yaptığı konuşmada, kendisinin de 3 yıldır Meme kanseri ile mücadele ettiğini anımsatarak, dernek faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.
Daha fazla ''meme kanserli'' kişiye ulaşabilmek ve daha hastalara, yalnız olmadıklarını hatırlatabilmek, onlara yardımcı olmak istediklerini ifade eden Aysoy, ''Meme Kanseri'' konusunda toplumu, kadınlarımızı bilgilendirmek, ''meme kanserli hastalarla'' sağlık ve sosyal alanlarda dayanışma içinde olmak, hasta yakınlarını eğitmek ve ''meme kanseri''nin önlenmesi, azaltılması, erken teşhisin sağlanması amacıyla yerel ve yerinden yönetimler de dahil olmak üzere her türlü kurum ve kuruluşla ortak çalışmalar yapmak amacı ile Pembe güç Derneği'ni kurduk.'' dedi.

Operatör Doktor Bulut ise, ''meme kanseri'' görülme oranının yüzde 10 olduğunu belirterek, geçmiş dönemlere göre görülme oranının arttığını ama ölüm oranlarında düşüş olduğunu söyledi.

''Meme Kanseri''de risk faktörleri konusunda da bilgiler veren Polat, meme kanseri tanı alanların yüzde 50'si 50 yaş üzerinde ki bayanlar olduğunu ifade ederek, geçirilmiş kanser tedavisi görmüş bayanların, ailesinde meme kanseri varlığı olanların ve bazı iyi huylu meme hastalığı taşıyanların risk altında olduğunu belirtti.''Meme kanseri'' erken tanı için ''kendi kendine muayene''nin önemli olduğuna dikkat çeken Polat, ''kendi kendine muayene teknikleri hakkında da bilgiler verdi.