Gerçekleştirilen programla yeni mera arazileri törenle açıldı. Hacıyakup Köyü'nde düzenlenen törene, Vali Bülent Kılınç, AK Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay, Tarımsal Üretim Geliştirme Genel Müdürlüğü Çayır Mera Daire Başkanı Melih Eren, İl Tarım Müdürü Ayhan Ünal, çok sayıda vatandaş ve ilköğretim öğrencileri katıldı.

Hacıyakuplar köyü mera açılış töreninde konuşan Vali Bülent Kılınç, Tarım sektöründe meraların önemine değinerek ''Düzce'de toplam 4 bin hektarlık alanda mera çalışmalarına başlandı. Bu çalışmalardan bin hektarlık alan temizlendi ve köylü vatandaşlarımızın hizmetine açıldı. Amaç mera yapmak değil yapılan meraları korumaktır. Öncelikle köylü vatandaşlarımızın bu merala özenle bakmalıdır'' dedi.

Çayır Mera Daire Başkanı Melih Eren, Mera çalışmalarının 2006 yılında başlatıldığını belirterek ''Önemli olan Meralar düzenli otlatmayla korunur. Kaba yem oldukça pahalıdır bu nedenle ucuz yem olarak mera çalışmalarına hız verdik. Köylü vartandaşlarımızın bu açılan meraları korumaları gerekiyor. Eğer korunmaz ise eski haline dönebilir''diye konuştu.

İl tarım Müdürü Ayhan Ünal ise mera tespit çalışmalarının hızla devam ettiğini belirterek, hayvancılığın gelişmesinin ucuz yem kaynağı ile sağlanmakta olduğunu söyledi. Ünal ayrıca mera açma çalışmalarında köylü vatandaşlarımızın önemli destekleri olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Gölyaka İlköğretim okulun öğrencileri tarafından Kolbastı ve folklör ekibi gösterileri sunuldu ve ardından Mera açılışı törenle gerçekleştirildi.