Özellikle son günlerde artan hava sıcaklıkları ve İstanbul başta olmak üzere birçok şehrin su kaynaklarının azaldığına yönelik haberler üzerine kuraklık tehlikesi yeniden gündeme taşındı.

Çevre Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk de konuya ilişkin kendi sosyal paylaşım sitesi üzerinden birtakım önerilerde bulundu. Öztürk "Sağlıklı yaşam için kuraklığın olduğu illerde araç yıkanması yasaklanmalı. Ticari araç yıkama yerlerinin faaliyetleri durdurulmalı. Kuraklığın olduğu illerde park bahçe sulamasında özellikle gündüz sulama yapılması yasaklanmalı ve aşırı su kullanılmasına son verilmeli. Kuraklığın olduğu şehirlerde su kıtlığını azaltmak için arıtılmış sular dezenfekte edildikten sonra park ve bahçelerin sulamasında kullanılmalı.” ifadelerini kullandı.


Öztürk’ün açıklamaları bakanlığın bir projesi olmasa da üst düzey bir idarecinin yaptığı bu açıklama kuraklık tehlikesinin düşündürücü düzeyde olduğunu gösterdi. Öztürk’ün fikirlerinin ne derecede destek bulacağı ise önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak.