Değişik etkinliklerle kutlanan Müzeler Haftası'nın son gününde de Konuralp İlköğretim Okulu, Üskübü İlköğretim Okulu ve Konuralp Çok Programlı Lisesi'nde okuyan öğrenciler tarafından örnek bir çalışma yapıldı. Öğrenciler Belediye Başkanı Yusuf Ercan önderliğinde Konuralp'i temizlemek için harekete geçti.

“Öğrenciler çok duyarlı.”

Yapılan etkinlik hakkında bilgi veren Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan, Müzeler Haftası'nın son gününde böyle bir çalışma yapmayı uygun gördüklerini söyleyerek, “Bu etkinlik sayesinde Konuralp'in daha iyi görünmesini sağlayacağız. Öğrencilerin de bu konuda ne kadar duyarlı olduklarını görüyorsunuz. Etkinliklerimize bundan sonra da devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Arkeolog Zübeyde Kartal Önemli ise öğrencilerin yaptıkları çalışmaların aslında takdir edilmesi gerektiğini belirterek “Üç okulumuzdan 20'şer kişilik gruplar halinde gelen öğrencilerle birlikte Konuralp'i temizliyoruz. Müzeler Haftası'nı bu şekilde değişik etkinliklerle kutlamaya devam ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

“Tarihimize sahip çıkalım.”

Bu güzel etkinliği gerçekleştiren öğrenciler ise yaptıkları konuşmada büyüklere nasihat vermeyi unutmadı. Öğrenciler, “Tarih bizim için çok önemli. Tarihi değerlerimize sahip çıkalım. Bu değerleri korumak bizim elimizde. Herkes üzerine düşen görevi yaparsa tarihimizi koruruz.” dedi.