Aylardır Düzce'de domuz gribi vakası varmı yokmu şeklindeki soruların cevaplarını İl Sağlık Müdürü Dr.Ersin Şimşek açıkladı. “ İlimizde 4 tane domuz gribi vakası tesbit edildi. 5 Şüphelide gözetim altına alındı ve tahlil sonuçlarını bekliyoruz.” dedi.

İşte bu açıklamayla birlikte ilimizde de domuz gribi vakası olduğu kesinleşmiş oldu.
Günlerdir velilerin tedirginliği nedeniyle okullarda devamsız öğrencilerin sayısının artışı gözlenirken bu açıklamaların ardından yüzlerce öğrencinin okula gitmediği ve okulların adeta boşalmaya başlandığı öğrenildi.
Öğrencilerle yaptığımız görüşmelerde çok sayıda arkadaşlarının okula gelmediğini nedenini ise bilmediklerini ve hastalıktan korktuklarını söylediler.

Öğrenci velilerinin bir kısmı domuz gribi aşısı yaptıracaklarını bir kısmı ise yaptırmayacağını dile getirdi.
Bazı veliler “Geçtiğimiz yıl kuş gribi vardı bu yıl domuz gribi var aralarında bir fark görmüyoruz.” dediler.

Her geçen gün okullara gitmeyen öğrenci sayısı artmaya devam ederken önümüzdeki günlerin ne getireceği konusunda kimse fikir sahibi değil. Vatandaşlar bir an önce okulların tatil edilmesini olası bir tehlikeye karşın en önemli tedbirin böylelikle alınmış olacağını savunuyor.
Ayrıca Düzce'de Sağlık Ocakları ve hastanelerde büyük bir yoğunluk yaşanıyor.
Görevliler, maske ve benzeri önlemlerini alırken aynı durum vatandaşlar içinde geçerli.
Vatandaşlar hastanelerde tedirginlik içinde beklerken kucaklarında çocuklarıyla sağlık kuruluşlarına koşan anne ve babaların yüzlerindeki endişeli ifadeler sıkıntının boyutlarını ortaya koymaya yetiyor.
Diğer yandan sağlık kuruluşlarında Muncurlu Atatürk Devlet Hastanesi'nde açılan Domuz Gribi Servisi hakkında bilgilerin yer aldığı yazılarda dikkat çekiyor.