Düzce'nin bazı kara noktalarında sürekli kazalar meydana geliyor. 3 ayrı kavşakta sık sık meydana gelen kazalar nedeniyle sürücüler kaza riskliyle karşı karşıya. Taşköprü Sapağı ve Kapıcı Sapağı'nda bulunan kavşaklarda son dönemde ard arda meydana gelen kazalar, yöre halkının tepkisine neden oluyor. Her kaza sonrasında vatandaşlar, kavşakta sürekli kaza olduğunu belirterek yetkilerin bu kavşaklarda bir önlem almasını istiyor.
Kazaların meydana gelmesindeki en önemli etken ise Kavşaklara yakın mesafede bulunan virajlar. Herhangi bir uyarıcı levha bulunmaması nedeniyle virajlar sürücüler için gizli tehlike teşkil ediyor.
Öte yandan bağlantı yolu ile kalıcı konutları birleştiren kavşakta da geçiş üstünlüğü kuralına uyulmaması nedeniyle kazalar yaşanırken bölge halkı kavşağa trafik lambası konulması gerektiğini savunuyor. Günde yüzlerce aracın geçtiği kavşakta kazalar dur demek için trafik lambası şart gibi görünüyor. En son bağlantı yolu ile kalıcı konutları birleştiren kavşakta meydana gelen kazada Motosikletle otomobilin çarpışması sonucu motosiklet sürücüsü yaralandı.ve daha önceki günlerde de yaşanan kazalar nedeni ile kaza yerinde bulunan vatandaşlar kavşakta trafik lambası olmamasından dolayı yine tepki gösterdi.