Her yıl dört kez yapılan "İl Hayvanları Koruma Kurulu" toplantısının bu yıl dördüncüsü yani son olanı valilik toplantı salonunda yapıldı. Vali yardımcısı İlhan Turgut Başkanlığında yapılan toplantıya ilgili kurum müdürleri katıldı. Toplantıda ilk olarak 2009 yılında alınan kararlar değerlendirilirken vali yardımcısı İlhan Turgut toplantı hakkında bilgiler verdi. Turgut, "Televizyonlardan izlediğimiz o çirkin görüntüleri Düzce'de yaşamamak için ilgili kurum müdürleri ile toplantı yaptık . Amacımız vatandaşlarıda biliçlendirmek ve hayvanlara kötü davranılmasını engellemek" dedi.

Katılımcı kurum müdürleri, hayvanları korumak adına Düzce'de neler yapılabileceği konusunda Vali Yardımcsı İlhan Turgut'a görüşlerini ifade ettiler. Toplantının gündeminde başıboş gezen hayvanların sorunlar yarattığı ön plana çıkarken kurum müdürleri ile Vali Yardımcısı İlhan Turgut neler yapılabileceği konusunda karşılıklı soru alışverişlerinde bulundular.
Konu ile ilgili görüşlerini anlatan İl Çevre ve Orman Müdürü Oğuz Bayazıt "Hayvan barınakları yetersiz. Ancak vatandaş mahallesine hayvan barınağı yapılmasını istemiyor. İlimizde başıboş köpekler sorun. Toplanıp kısırlaştırılması gerekiyor. Düzce Belediyesinin böyle çalışmaları var ancak sorun yinede oratadan kalkmıyor." ifadelerini kullandı.

Toplantının ilerleyen dakikalarında hayvan barınaklarının ilçelerede yapılıp yapılmayacağı konusu görüşüldü.