Yapılmayı bekleyen yollar ve diğer altyapı çalışmalarının havaların düzelmesiyle birlikte başlatılması beklenirken ne gibi çalışmalar yapılacağı konusunda İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kenan Üstünel bugün açıklamalarda bulundu.

“22 bin kilometre yol bulunuyor.”

Düzce genelinde sınırlar içerisinde toplamda 22 bin kilometrelik yolda çalışma yapıldğı ve yapılacağını belirten Üstünel, “Yaz aylarının gelmesiyle birlikte yamalama ve asfaltlama çalışmaları da başlayacak. Bu kapsamda ekiplerimizle koordineli olarak çalışıyoruz. Yol sorunu konusunda elimizden geleni yapacağız.” şeklinde konuştu.

“Merkezi 2 bölgeye ayrıldı,”

Merkez'de çalışmalar kapsamında iki bölge halinde hareket ettiklerini de belirten Üstünel, “Özellikle yamalama çalışmaları için iki ekip oluşturduk. Bu ekiplerden biri Muncurlu Devlet Hastanesi'nden Yenikent'e çıkan yol ve çevre köylerdeki yol üzerlerinde çalışma yapacak. Diğer ekibimiz ise Samandere mevkiinde bulunan bölgelerde çalışma yapacak. Akçakoca, Kaynaşlı ve Cumayeri'nde de ekiplerimiz bulunuyor. Bunun dışında geçtiğimiz yıl kurak geçmesi nedeniyle içme suyu sıkıntısı yaşanmıştı ama bu yıl bu sorunun yaşanacağını beklemiyoruz. Kış mevsiminin geride kalmasıyla birlikte yol kenarlarındaki kanallarda da temizleme çalışmalarına başlayacağız.” ifadelerini kullandı.

“Birinci etabın yüzde 80'i tamamlandı.”

Birinci etap asfaltlama çalışmaları konusunda da bilgi veren Üstünel, “Birinci bölge yani ana noktalar üzerindeki bin 652 kilometrelik yolun yüzde 80'ini tamamladık. Yapmadığımız bölgeler ise tepede bulunan ve çetin şartların olduğu yerlerde bulunuyor. İkinci etap çalışmalarıyla birlikte toplama 3 bin 200 kilometre yolumuz yer alıyor. Bu yaz gereken neyse elimizden geleni yapmaya çalışacağız.” dedi.